Archive for September, 2008

basah kuyup

Posted: September 16, 2008 in Uncategorized
Tags:

sekitar jam 9.30 pagi..

acara sukaneka dimulakan..kanak-kanak berlari dgn gembira..suasana hari ini terasa seperti kembali ke zaman kanak2 dulu..best btol dpt lari dlm guni,tiup tepung cari gula2,mkn epal yg diikat kat tiang..natsukashi nya..

lokasi=suasana kampung yang aman damai..budak2 pon ramai..sgt meriah..

pastu, rasa mcm tak best..rupa-rupanya nak terkencing..ish,potong stim btoi..org nak seronok2 main pon tak senang..maka aku pon berlari anak masuk dlm umah..cepat2 menuju ke destinasi..dan pancutlah ia…

ehh,awat rasa mcm basah ja ni..pelik..

laaaaaaaa…aku mimpi rupanya..haha..abis basah toto aku..aduhh, dah lama ni tak mimpi basah..camna ni..huhu..dahla mimpi siang2 lak tu..

“Mak,ceq kencing atas toto…”

“ish,dah besaq2 pon kencing lagi…satgi pi antaq toto pi dobi..susah nak basuh tu..”

dgn muka yg hensem dan tak malunya, aku pon pi la antaq dobi..nasib baik tak bau sgt toto tu..tp mesti kantoi nya la..sah2 bkn bau hancing bdk2..huhu..malunya…

Insaf? Serik?

Posted: September 5, 2008 in Uncategorized
Tags: , , , ,

Salam semua kawan2..Sihat? Saya di sini sihat alhamdulillah..Aku tak posa arini..hehe..Gastrik doh..Ntah silap makan apa ntah,dari semalam sampai la pagi ni,sakit gila perut aku,menyucuk-nyucuk..ah ah..pi jmpa doktor Munirah, dia bg ubat gastrik.dia suruh bukak posa..hehe..alangkah gembiranya..balik umah mkn nasi ngan telur ngan kicap pastu mkn la ubat..pastu trus lega doh..dasyat!haha..

Arini aku n stori pasal insaf la..nak tgk sejauh mana kita insaf dgn sesuatu perkara yang kita dah buat..

1. Kita slalu bawak keta laju2 kan..pheewiiiit(bunyi enjin keta laju)..laju ya amat..pastu kan,kalu ternampak eksiden tepi jalan ka,tgh jalan ka,mesti kita slow nak tgk apa yg happen kan..pastu kita insaf..ish2,insaf takmau bawak laju2 lagi..tapi lps tu kita bwk laju balik..takda maknanya..ha lu pikirlah sendiri(style nabil-kebelakangan ni suka tgk rancangan nabil)

2. yang ke-2 ni mmg susah ar nak insaf..aku pon tak paham kenapa..dan mungkin kwn2 di luar sana pon tak paham kenapa..yg aku maksudkan ini ialah RTM-Teman Setia Anda..haha…serius mmg susah nak insaf..time nak buat tu mmg semangat berkobar2 kalah sambut merdeka tuh..

3. yg ke-3 ni aku ambik perkara2 yang umum la..contohnya macam aku kena gastrik smlm la kan..lps ni dah insaf ar takmau makan byk2 sampai tahap gaban,pastu takmau mkn pedas2..tapi lps ni,komfem aku pekena lauk pedas2..hehe..susah ar nak insaf kan..

ok la dah tak larat dok dpn komputer ni..kebas pungkok..bye

Salam Ramadhan

Posted: September 2, 2008 in Uncategorized
Tags: , , ,

Arini 2 Ramadhan. Esok 3 Ramadhan. Lusa plak 4 Ramadhan..begitulah seterusnya..Banyak perkara yang kita nak buat tapi takleh buat pada siang hari bulan Ramadhan. Antaranya ialah:

1. gali bijih timah..aktiviti sebegini memang sedap dilakukan tak kira masa dan tempat dan tidak melibatkan perbezaan usia mahupon jantina. Ala,ingat pompuan pon tak korek idong ka? ntah2 lagi dasyat..hehe..

2. RTM Teman Setia Anda..Ya,aktiviti ini memang sedap dilakukan kalau ada modal..tak kira modal tu dari Malaysia,Jepun mahupon India..haha..Tapi aku dah berhenti lama dah aktiviti nih..dah insaf..yeah!

3. Melihat benda2 yang mampu menyetimkan anda..ni yang paling susah..nasib baik la ada kat Mesia,sekurang-kurangnya takda la aku tengok manusia yang berpakaian yang terlalu menjolok mata ni.kalu kat Jpn,tambah2 plak musim panas nih,memang dasyat ar..fuhh—

4. Aktiviti hisap-menghisap..Haa,mesti pkir bukan2 la tu..Maksud aku,hisap rokok. bukannya hisap nenen mahupon hisap t***k..ish2,tak baik pkir lagu tu time bulan2 baik ni..wpon aku bukanlah penghisap,tapi aku tau la tgk2 member2 aku yg ketagih semacam ja..

5. Aktiviti jolok-menjolok/cucuk-menyucuk..hehe..no komen..lu pikirlah sendiri,A’kum

6. Ngumpat-menyumpit…ish2 ni bukan kerja aku ni..haha..

7. tulis blog

hehe..yg ke-7 tu boleh dimaafkan..k la,banyak lagi benda yang kita takleh buat time bulan2 mulia ni..gtg..wassalam..