Archive for March, 2009

Adeh,kena tag ngan si mat belagak plus geli tu plak..aku ni jelis malas nak buat tag2 ni,tapi malam ni cuba merajinkan diri memandangkan takda kerja yang perlu dibuat..ok alan,siap ang

#1 describe 10 things about the person who tag you

1) bukan aku seorang, sesiapa saja yang kenal alan mesti akan kata dia seorang manusia geli…SERIUS ! aku tak tipu dan aku bukan jenis suka menipu..tapi kenapa geli?haa yg tu tanya la dia sendiri..aku takmau komen lebih2

2) BELAGAK..senang cerita, panggil ja dia MAT BELAGAK..mmg sinonim ngan dia ni..apa2 sikit nak belagak..beli apa skit nak belagak..org puji skit abis satu dunia dia heboh..tak ke belagak namanya tu?

3) suka sangat dengan ultraman..sampai sanggup pi tengok wayang sorang2 semata-mata nak tengok ultraman kesayangan..geli kan? sanggup dia tak ajak khairudin, junior kesayangan dia..tapi skrg dia dah berteman..teman bermesra

4) pendek..serius tak tinggi..haha..pastu perasan hensem..boleh kata muka mcm TAM SPIDER??adeh,tolong la..

5) suka RTM..haha..maklumla presiden kelab RTM..insaf2 la mat..

6) aku kenal alan ni sejak masuk PPKTJ (pusat persediaan kajian teknikal ke jepun)..dia 2nd intake..aku 1st..mula-mula nampak dia ni,mmg dah tau dia ni jenis muka mat belagak..btol ckp orang,dari raut wajah seseorang tu,kita boleh menilai seseorang tu kan..ahaha

7) masa mula2 baik ngan dia,dia selalu mai lepak bilik aku sebab nak guna laptop aku..utk apa?tanya la dia sendiri..aku takmau bgtau..haha

8. 1st time aku over night kat KL ngan alan,syamim,khalid..kami berempat menunggang 2 motor..maklumla ujung minggu,bosan takda aktiviti apa2 malam2..start moto,pi klcc tengok wayang..tgk cita apa ntah,cita melayu..serius tak best..cerita tu ada kaitan ngan P.Ramlee..pastu jalan2 makan angin..lepak2..makan2..tgk keadaan Jalan P.ramlee..mmg hapening..best2..

9) kami memang BAIK..tapi kadang2 langsung tak bersefahaman..sbg contoh,dia geli,aku tak geli..dia belagak,aku plak tak belagak..so tersangat la berbeza..dia suka pompuan umur lagi tua dari dia,aku plak suka kanak2..eh ya ka?

10) ujung bulan 3 ni dia dah nak balik Malaysia..kalau aku tulis kat sini aku sedih dia balik Mesia,dia akan kata dia tu BEST..suma orang sayang dia,sebab tu sedih2..padahal esah dia sorang ja sedih..kami dak pon…

tapi alan, kami di sini akan merindui ang ar..walaupon ang tak best, kita terlalu kamceng mat..walaupun saikin ang busy bercinta, abis kawan2 ang campak, tapi aku tetap kwn ang..haha..lepas ni dah takle nak borak2 tepon malam2 mcm dulu..ya la,aku mengaku,aku akan bersedih la kot..

#2 describe 10 things about you

1) aku anak bongsu dari 4 orang adik beradik..takla manja mana pun..ada la skit2..sikit ja..ala sikit ja..boleh arrr..sepppp

2) belajar kat Jepun..bukannya bijak pandai cendiakawan bagai..hanyalah manusia biasa yang lemah tak longlai..hidup mesti diteruskan

3) Hensem seperti Fahrin Ahmad..tak caya? suara mcm Hans Isaac..tak caya jugak? ok aku tipu

4) rambut kerinting,tapi bukan macam megi..siot ja ckp rambut aku macam megi..aku gunting masak pastu bg hampa makan,nak??

5) perut petak 6..tiap2 ari pi gym..bangun pagi ja terus sit up 30 kali..ok aku tipu..sebenarnya petak 1 ja..ok la kan??

6) mempunyai satu masalah yang sangat complicated..iaitu bulu..bulu kat badan aku mmg hyperactive..apa patut aku buat?

7) hidung mancung, pipi tak sorong2..dari dulu aku tak paham peribahasa “hidung tak mancung pipi tersorong-sorong”..apa maksud pipi tersorong-sorong??sorong pipi?mcm sorong papan tarik papan?

8. baru lps pindah bilik naik tingkat atas..bilik bawah nak kena cat..penat pindah..lps ni nak kena pindah lagi..dah la duduk sebilik ngan pai..arghh tak leh rtm ar sampai ujung bulan 3..yabaissuuu

9) esok nak pi main snowboard kat Nozawa,Nagano..abis duit skit takpa,kwn tu penting

10) ujung bulan ni dah nak pindah ke Yamaguchi University..serius takut..arghh malas fikir.rasa sedih nak tinggalkan Oyama ni..3 tahun jatuh-bangun aku kat sini..perlu bertabah lagi 2 tahun kat Yamaguchi..

#3 at the end you need to choose 10 people to be tagged

1) kalu boleh nak tag alan balik..boleh?

2) sakinah..buat tau

3) apiz..

4) esah akmaliyana..boleh?haha

5) sapa2 ja la yang teringin nak buat..sila2 aku tak paksa


Advertisements

jeles aku dengar member-member kolej lain dah siap hantar Rombun..dah boleh berilek la..aku plak esok tarikh last hantar.tapi aku rasa kalau dateline minggu depan pun sama ja. bukannya rajin sangat pun aku nak buat awal-awal..

ada yang cakap kena hantar 60 helai..ada yang kata 30 helai..arghh aku baru siap 10 helai..tu pun dah taktau nak tulis apa lagi..aku tulis karangan “saya sebatang pen” kat thesis tu ok gak kan..bukannya sensei(lecturer) aku paham pon kan..

serabut2..bila serabut rasa macam nak makan orang ja..nak makan sapa?

sakit rumah

Posted: March 1, 2009 in Uncategorized
Tags: , , ,

img_3384

img_3365

adeh “sakit-rumah” la plak..

ubat please

rasa sekejap dah bulan 3..bulan ni jugak aku akan abis belajar kat kosen..19 mac aku grad…kebetulan kan..tarikh lahir aku..rasa bertuah lak..

dah 3 tahun rupanya aku kat Jepun ni..dah macam-macam pahit getir aku lalui..ada yg best,ada yg haram tak best.biasala,lumrah hidup.takle lari dari dugaan.

hari ni lepas abis baito(part time) aku singgah Jusco.nak beli hadiah sikit untuk anak2 buah alang2 aku nak pos surat JPA kat umah.anak buah aku  dah nak masuk 5 orang.skrg 3 perempuan sorang ja jantan.lagi sorang due bulan 3 ni..pompuan jugak rasanya.hehe..nanti time aku kahwin leh la depa jadi flower girl..kuang3

Muhammad Danial Hakimi Bin Ahmad Mokhry.Anak sulong abg aku no.2..dah besar budak ni,dulu kecik2 comel,suka gila time tu maklumla anak buah 1st.skrg dah 8 tahun kot..

Muhammad Danial Hakimi Bin Ahmad Mokhry.Anak sulong abg aku no.2..dah besar budak ni,dulu kecik2 comel,suka gila time tu maklumla anak buah 1st.skrg dah 8 tahun kot..

Nur Aliya Irdina Binti Ahmad Mokhry.anak kedua abg aku no2..dulu kecik2 suka ambil gmbar skrg besar dah malu2..biasala budak pompuan..

Nur Aliya Irdina Binti Ahmad Mokhry.anak kedua abg aku no2..dulu kecik2 suka ambil gmbar skrg besar dah malu2..biasala budak pompuan..

Amani Damia Qistina Binti Armi Mokhlis.Anak sulong abg no2 aku..sangat suka ngan binatang..pantang nampak binatang,mesti suka abis.daddy n mummy dia kata besar2 jadi doktor haiwan.haha..

Amani Damia Qistina Binti Armi Mokhlis.Anak sulong abg no3 aku..sangat suka ngan binatang..pantang nampak binatang,mesti suka abis.daddy n mummy dia kata besar2 jadi doktor haiwan.haha..

Nur Damia Alisya..anak ke-3 ang no2 aku..masa aku balik bulan 8 aritu dia baru 5 bulan..kecik lagi..mesti tak cam lagi paksu dia..

Nur Damia Alisya..anak ke-3 abg aku no2 ..masa aku balik bulan 8 aritu dia baru 5 bulan..kecik lagi..mesti tak cam lagi paksu dia..

pusing punya pusing cari apa nak beli,last2 beli buku ja 4 buah..buku warna2 la,gunting2 la..doraemon la,hello kitty la..takpa la,budak kecik dapat apa pon suka kan..

buku mewarna ada jual kat mesia.tp saja la aku beli.sini nya lagi kreatif.leh gunting2,buat bentuk mcm2..kreatif org jepun ni..sbb tu maju

buku mewarna ada jual kat mesia.tp saja la aku beli.sini nya lagi kreatif.leh gunting2,buat bentuk mcm2..kreatif org jepun ni..sbb tu maju

pastu ke bahagian baju budak2.malu pon ada la jugak jalan sorang2 situ.ah apa aku kesah..comel2 btol baju2 budak2..nak ja aku beli skirt oshkosh n seluar pendek ada riben2  tu,siap 50% discount lg.tp mana bleh beli utk sorang ja kan,kena la beli utk 5 org..so cancel ja la..nanti dah kaya paksu belikan okey!

masa jalan2 tu rasa sayu pon ada..serius rindu gila kat Malaysia..serius! tak tipu..tengok family2 Jepun kat situ,rasa rindu sgt ngan family kat umah..

aku dah cuti..sebulan lebih aku cuti..boleh ja nak balik..tapi macam2 urusan aku tak setelkan lagi..report seizu(lukisan kejuruteraan) baru ja antar jumaat aritu.sotsugyo rombun(thesis) tarikh last antar 6 mac ni..borang kemasukan U 12 mac ni kena antar..pastu 19 mac dah nak grad..mana sempat kan..

boleh ja nak balik seminggu,tapi macam tak padan la plak..tak sempat manja2 dah nak kena balik sini..huhu..tiket pon bukannya mcm beli cokelet..kalu seringgit dua tiap2 minggu pun aku balik..

bulan 1 aritu Mak masuk wad lagi..sepanjang aku kat Jepun ni dah 3,4 kali kot Mak masuk wad..setiap kali dapat mesej dari kak aku bgtau Mak masuk wad,aku kat sini dah mcm orang hilang arah.

aku tak penah melawat Mak kat wad.kalu jepun-mesia mcm pendang-alor star konfem aku balik.takpa la..masuk wad utk berubat..jadi sembuh kan..ok aku tenang

k la,aku letih

tidur dulu