Archive for January, 2010

Winter Break Balik Malaysia

Posted: January 24, 2010 in Uncategorized

1. cuti musim sejuk hari tu aku dengan suka hatinya balik Malaysia. aku suka Malaysia. jiwa dan raga aku di Malaysia. ok titik noktah.

2. biasa la, dekat-dekat krismas, hujung tahun pulak tiket pun mesti la mahal. tiket MAS plak habis macam gorpis(goreng pisang) panas. pergi travel agent dengan ain, kakak yang agak manis tu cakap ada Thai Airways ja yang bawah 100,000yen(rm3500+). tapi transit kat Bangkok sehari. ok cancel

3. telefon lak agent kat intenet, makcik bersuara ayu tu cakap ada lagi Singapore Airlines dari Fukuoka-Singapore-Penang. harga dekat 100,000yen.

4. so secara confirm nya aku balik 26hb disember hingga 6hb jan. 12 hari sahaja ok. kentut tak sempat puas dah nak kena balik nippon.

5. pagi-pagi pukul 5 aku dah naik teksi pergi stesen keretapi. 3,4 kali terhege-hege tukar train dengan beg berat, pukul 8 sampai la aku kat Fukuoka Airport. train sampai di domestic terminal, pastu kena naik shuttel bus pergi international terminal.

6. flight pukul 10 pagi. orang punya lah ramai macam lemon. nak beratur untuk pemeriksaan imegresen tu punya lah lama. aku dah la tak tidur sangat semalam, macam nak pengsan.

7. dah boarding, duduk sebelah pakcik tua jepun. kat belakang sekali, bagus jugak kakak jaga kaunter tadi bagi aku seat belakang sekali, sebab seatnya 2-3-2, kalau yang lain suma 3-3-3..

8. flight dah nak berlepas, aku dah tak sabar, seronok doh nak balik malaysia.

9. tiba-tiba pilot buat announce cakap tak jadi berlepas. ok aku sangat terkejut. dah atas lane nak berlepas, terpaksa taxi patah balik ke terminal.

10. pilot cakap ada masalah teknikal. dia dengar bunyi pelik, untuk keselamatan perlu check.

11. 2 jam lebih tunggu atas flight, tak boleh turun. sembang-sembang dengan pakcik sebelah tu, rupa-rupanya dia pakar enjin kapal. selalu ulang-alik pergi singapore-malaysia untuk bagi nasihat pasal enjin. hari tu dia transit kat singapore untuk ke KL.

12. pukul 12 lebih baru boleh berlepas. aku sangat lapar serius. oleh sebab masa beli ticket aku order muslim meals, makanan aku sampai dulu. he he.. rasa macam kurma, tapi kurma ikan. entah, aku makan ja. SIA nya service tak halal, kena la order muslim meals.

13. oleh sebab dah lewat sikit sampai changi airport singapore, turun-turun ja tengok ramai betul staf airport tunggu untuk bawa orang yang transit ke destinasi seterusnya yang waktu flight nya dah nak dekat. aku pulak, flight ke Penang pukul 7, so boleh berelax sejam lebih lagi. ada seorang staf tegur ” Kuala Lumpur, Sir? “.. aku dengan berlagaknya balas “No”.. pergh bajet macam aku orang singapore.

14. sampai di terminal 2, aku nak ke terminal 3 pergi hard rock cafe ada orang pesan tshirt. naik train pastu jalan punya la jauh. lepas beli tshirt, makan burger king sepam, pastu blah.

15. patah balik ke terminal 2 sebab flight ke Penang aku kat situ. ni kali kedua aku kat changi, 1st time dulu masa balik dari Tokyo dengan Pai jalan-jalan Spore 2 hari.

16. dari singapore naik SilkAir, anak syarikat Spore airlines gak la, macam firefly anak MAS la. baju pramugari macam baju tidur ja. he he

17. dalam flight tu aku pening, mamat sebelah aku tu hamboi bau ketiak dia, nalaaa punya bau. nak ja aku hadiahkan dia deodorant rexona.

18. pastu sampai Penang. hehe i loike.

19. aku lagi suka MAS kot. aku pun tatau apa yang best sangat kat SIA tu. mungkin sebab aku Malaysian, patriotik sikit. he he.

airbus 380. ni gambar tahun lepas masa balik dengan Pai

airbus 380 lower deck

upper deck

Advertisements

exam itu menyakitkan

Posted: January 22, 2010 in Uncategorized

salam 1 malaysia

1. ada ka apek nyonya aci baca blog aku? hmm..lepas ni nak belajar bahasa urdu la. apa beza urdu ngan tamil? takpa la, tak masuk exam pun.

2. tatkala aku menulis blog ni, kepala aku sakit. alangkah indahnya kalau ada yang sudi picit. nyut nyuut sakitnya. maybe sebab arini layan komputer lama sangat kot. maklumlah hari ini perabis layan drama cinta balqis. apa yang bestnya drama ni? ntah, tanya lah balqis

3. minggu depan dah nak start exam. final exam beb. study apa pun tak start lagi. nak kata malas, tak jugak. tapi aku serabut la fikir report ni. serius report mengganggu hidup aku. siang malam masuk dalam mimpi. sebab tu dah lama tak mimpi basah kot.

4. esok hari sabtu doh. hari sabtu sepatutnya hari ber senang-lenang. tapi takpa la, nanti dah cuti senang lenang lah aku tiap-tiap hari. bila dah cuti, bosan pulak.

5. hari ini, 22hb 1 birthday abang kesayangan aku nombor 3, dan juga kak ipar aku (isteri kepada abg nombor 2)

Armi Mokhlis

Ida Wini

semoga kalian dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki hendanya. nanti jumpa lagi insyaAllah

and i miss budak ni sangat-sangat. huhu

salji itu putih

Posted: January 13, 2010 in Uncategorized

1. ok ini adalah sesi luahan perasaan. bukan luahan cinta. euww geli2

2. pagi ini bangun “wahh salji..! syiokk ahh..! ” then terus pergi mandi

3. sabun-sabun badan, tapi tak sempat main buih, pastu rasa macam dah lewat terus bilas. hari ni hari rabu, setiap hari rabu aku yakni bernama amir perlu ke kampus utama universiti ni. sejam drive la kalau tak buat drift.

4. kelas 10:20 pagi, jadi pukul 9:00 haruslah memegang stereng. keluar rumah, sempat lagi ambil gambar untuk simpanan ketat-ketat dalam iphone. then dengan macho nya aku pun berjalan lah ke kereta yang terletak kira-kira 2 marhalah. haa setiap kali nak ke kereta boleh jamak ni. ok tak lawak.

5. ” wah kereta aku diselimuti salji..” tetiba seronok terlompat-lompat. tiba-tiba jatuh terlentang. nasib baik takda orang tengok. ok aku tipu.

6. dah selesai menolak salji-salji yang tak bayar sewa parking atas keta aku tu, aku pun peganglah stereng. masuk gear reverse, tetiba jalan ke depan. hehe tipu lagi.

7. aku pun undur la kereta, pastu kat bahagian bukit sikit tu tayar tak gerak maa. licin maa. salji maa. tayar berpusing kat situ ja maa. aiyaaa

8. aku pun malas nak ambil risiko mengambil keputusan tidak ke kelas pagi ini. selesai menekan butang kunci dengan gaya ala-ala perillys tu, aku dan ain pun bergerak ke bilik sensei. oh ya, ain tu bukan pelakon “cinta untuk ain” ya.

9. dah pukul 9:20. patut la sensei takda. ala aku saja ja pergi tengok, mana la tahu sensei ada pintu doremon ka. leh aku tumpang.

10. pastu jumpa makcik kerani yang very the vogue gitu. sekali kena membebel la..” adik manis, kamu kalau tak guna tayar khas utk salji, jangan sesekali kamu drive ya..bla2..bla2..bla2..” meleleh tahi telinga aku.

11. pastu pergi pejabat universiti konon-konon nak tanya bas. makcik tua yang perasan muda buat suara ayu berkata ” ayoyo adikkk,bas disediakan untuk lecturer saja adiiikk..student mangkuk macam kamu ni mana buleh naik bas adiikk”.. hoi hoi hoi ok 3 kali cukup. abis tu kalau aku yang pelajar asing yang sah-sah dari bukan bangladesh ni takda kereta, camna aku nak pegi sana? “ini sudah tidak adil makcik tua yang perasan muda buat suara ayu! “..sambil mengetuk meja dengan kuat. satu pejabat tengok aku. ok aku tipu lagi. aku tak jawab apa pun, aku tunduk pastu kejit mata skit then blah.

12. sebenarnya aku dengan ain saja yang tak diluluskan subjek tahun 1 tu dengan alasan masa kat kolej kami dulu tak belajar subjek tu. so masuk universiti ni walaupun tahun 3, kena ambil balik subjek tu.

13. dan hari ni dah masuk kali ke 3 aku ponteng. sini takle ponteng 3 kali nanti tak boleh ambil exam, free-free fail kan. kali pertama ponteng sebab lesen mati. kali kedua sebab terbangun lewat. hehe

14. ok sekian saja luahan hati kali ini. terima kasih sudi membaca. nanti aku belanja salji kepal nak?

jepang

Posted: January 8, 2010 in Uncategorized

Salam Mesra..  hehe

1. banyak sangat stori nak mori tapi taktau nak pilih yang mana satu. ok itu adalah alasan semata-mata, aku sebenarnya malas nak taip. kalau boleh record suara ok gak kan, leh aku stori panjang lebar. tapi takmau la, suara aku tak sedap.

2. aku dah kembali ke kehidupan bosan plus busy plus menyampah plus sakit kepala tak tahan. takpa, sikit ja lagi ni, sabar sikit ja lagi, nanti dah setel ahh lega macam baru lepas kencing tahan 2 jam.

3. k la tido dulu. tido itu satu nikmat. aku hargai nikmat tersebut. bye everybody