Archive for October, 2010

Actually aku pun tak tahu kenapa aku terlibat dalam dunia bisnes ni. Nak kata minat, tak jugak. Aritu balik Malaysia member-member bising cakap kenapa jadi pak tunggul kat Jepun, kenapa tak guna peluang yang ada di Jepun. Member-member bagi sokongan, bagi cadangan macam-macam, aku pun angguk-angguk kepala tanda faham.

Orang kata, duit takkan jatuh bergolek. Memang lah, duit kalau jatuh melayang. Badak ja jatuh bergolek. Sebut ja badak kan, teringat kat kawan aku. Dulu kan, dulu-dulu zaman bila ntah, kami pi shopping kat shopping complex, takkan kat jamban kot kan. Ok tak lawak. Pastu masa nak bayar, kawan aku ada cakap apa ntah kat minah cashier tu, tapi dia tak dengar. Kawan aku pun cakap slow-slow kat aku, “dah la badak, pekak pulak tu. Patutla orang panggil pekak badak”. Haha tak rasa lawak ka cakap camtu? Ok-ok lepas ni ada pulak yang bagi ceramah kat aku.

Ok tuan-tuan dan puan-puan, saya nak jual barang ni, bukan nak ayat anak puan.

Barang 1 :

Comel kan? Boleh lekat kat cermin belakang kereta, tepi pon boleh, kat pintu tandas pon boleh. Ada mickey ngan awek dia nama minny. Dia tulis bahasa jepun “Osaki ni douzo”. Maksudnya “Sila pergi dulu”. Hmm rasa tak sedap pulak aku translate. Ala kiranya nak suruh orang pergi dulu la, dia pemandu berhemah hek2

RM15 ja termasuk penghantaran dari Jepun !!

Barang 2 :

Haa yang ni pulak Stitch. Ni pun sama jugak, dia tulis “Osaki ni douzo”. Uish kalau pelekat belakang kereta memang cun nih

RM15 ja termasuk penghantaran dari Jepun !!

Barang 3:

Haa yang ni tengok gambar pun dah faham kan. Dia tulis “Tsuitotsu chuui”. Sila hati-hati, jangan berlanggar. Haish pelik pulak bunyinya bile translate. Nampak sangat aku takleh jadi translator, BM hancur.

RM15 ja termasuk penghantaran dari Jepun !!

Barang 3:

Wahhh comel ! Mak budak tu. hek hek hek. Ok yang ni dia cakap “kodomo ga notte imasu”. Ada budak-budak dalam kereta.

RM15 ja termasuk penghantaran dari Jepun !!

Barang 4:

Pernah tengok Shinchan? Ala yang episod mak dia baru dapat lesen tu, pastu mak dia bawak dia jalan-jalan pastu terlanggar tiang kot. Haa dalam episod ada la pelekat ni kat kereta Shinchan. kat jepun ni, simbol ni macam pelekat P kat Malaysia la.

RM15 ja termasuk penghantaran dari Jepun !!

barang 5:

Haa yang ni maksudnya ada budak dalam kereta.

RM15 ja termasuk penghantaran dari Jepun !!

barang 6:

Yang ni pulak “osokute gomennasai”. Sori la i slow sangat. Biasa la,pemandu berhemah. Kat malaysia kan banyak pemandu berhemah

RM15 ja termasuk penghantaran dari Jepun !!

ok, kalau nak buat tempahan, sila emailkan kepada are_mir86@yahoo.com dan nyatakan barang nombor berapa anda nak. terima kasih !!

Awek baru

Posted: October 19, 2010 in Uncategorized

Sekarang baru rasa busy buat final year project. Tapi biasa lah, budak-budak lab aku semua datang tengahhari termasuk lah aku. Tensen sebenarnya aku dengan budak-budak jpn ni, susah nak bagitau, kena rasa sendiri. Orang jepun ni kan, kalau kita dah rapat dengan depa, susah skit. Eh dah la, aku tatau nak bagitau camna.

Family aku nak mai bulan 3 nanti. Aku dah mula pikir nak bawak jalan-jalan mana, nak bergerak macam mana, nak makan apa nak masak apa, nak tidur camna. Haa jangan taktau mulai sekarang aku dah mula buat plan. Tiket tak beli lagi, nak tunggu kalendar kat malaysia keluar dulu sebab nak tengok cuti sekolah bulan 3 berapa haribulan. Lambat ah kalendar msia. Plan nya nak naik dari Alor Star–>KL–>Osaka naik MAS. Oleh kerana takda promosi kena la bayar lebih huhu. Urusan passport dah setel, urusan nak dapatkan visa masuk jepun tu yang leceh. Huh

Oh ya, jumaat/sabtu ni nak pergi ambik ‘bini’ kesayangan. hek hek hek

Ok bagi aku rehat sebulan dari mengarut kat blog ni. Dalam masa sebulan ni aku nak tumpukan kat online business. Haa dengar macam dasyat kan. Sapa-sapa yang berminat sila la tinggalkan komen ataupun emailkan di are_mir86@yahoo.com

Aku terfikir nak menjual barang-barang wanita ni bukan sebab aku perempuan. Eh sudah tentu la kan. Aku laki, tulen gitu, tapi aku nak bantu wanita-wanita di luar sana supaya menjadi menawan, meletop kau memang the bom, anggun, pendek kata, tak macam Ekin la.

Perempuan jepun kan, susah la nak jumpa kalau yang keluar rumah tak make up. Diorang TAKKAN keluar rumah tanpa make up. Even makcik-makcik nenek-nenek pun masih ber make up. Laki pon ada yang make up, macam lentik kan bulu mata, pakai lip balm bagai. Aku tak buat la sebab kulit laki malaysia tak sesuai make up nanti jadi awwww..hak2..

Kat malaysia, even student universiti pon susah nak make up. Alasan, malu dengan sekeliling. Nanti orang mengata. Ha orang malaysia takut orang mengata. Sini, student U memang lawa kaw-kaw. Nak pergi kelas kena lawa-lawa, baru lecturer pandang. hek2

Ok kita mulakan dengan produk pertama.

1. KOSE Lipstick

Ada 11 pilihan warna. Wow banyak tuh! kedai apek longsi mana dapat ini macam

Luster and moisture make lips look fuller while creating a long lasting finish! New creamy-touch rouge debuts with 11 shades

# Formulated with Water Hold Paste Oil, it glides on smoothly and blends gently onto the lips.
# Containing various kinds of wax with different melting-point enhances the long-lasting finish.
# High-glossy oil and 2 other kinds of oils enhance the clearness and luster of the finish.
# The colour stays rich and natural on the lips even after long periods, thanks to the rich coat the formula produces, creating a lastingly beautiful finish.
# Rosemary Extract and Avocado Oil prevent dehydration and keep the lips looking fresh.

AVAILABLE IN:
RD 430 – Elegant and noble red
RO 630 – Bluish rose with sexy gold pearls
RO 631 – Rose containing blue pearls
RO632 – Brownish rose for elegant maturity
PK 830 – Gorgeous pink with glittering pearls
PK 831 – Light pink with a hint of pearls
BR 330 – Sensuous reddish brown
RD 431 – Deep red like sexy lips of Hollywood actresses
PK 832 – Rich and deep rose-like pink close to rose color
OR 230 – Orange with pink pearls for natural finish
BE 331 – Gentle and sweet pinkish gentle beige

RM 80 included shipping direct from Japan

2. KOSE eyeshadow

Eye shadow ni kalau perempuan di luar sana pakai confirm meletop! hak2. betul, pakai la eye shadow. nak malu buat apa,bila huduh malu org cakap huduh, so kena la melawa sikit baru ada ummphh.

An eye palette with three sparkling gradation colors, plus an additional accentuating line color that intensifies the look of your eyes.

Three Gradation Colors
A creamy eye shadow that blends superbly well and is extremely long-wearing.
Clear highlight colors for an iridescent glow; medium-shades give a delicate pearl-like shimmer while accentuating colors with large pearl particles provide dazzling shimmer.

Deep Eye-Lining Colors
With a highly concentrated pigment formula that allows rich and intensive color build up.
The finishing touch for perfectly captivating eyes – A deep-colored eye line, giving the eyes an essential velvety finish.
Fragrance-free.

Available in:
I-1 Pink
I-2 Brown
I-3 Dark brown
I-4 Blue
I-5 Red
I-6 Green
I-7 Purple
I-8 Gray

RM 75 included shipping fee direct from japan

3. KOSE Mascaliner

Apa itu mascaliner? bas plusliner? ok tak lawak. Mascaliner ini gabungan mascara dan eye liner. kira 2 in 1 la, untung gila dapat beli 2 barang dalam 1 harga. Cuba try pi minta 2 barang kat kedai apek, pastu bayar singgit, mau kena maki, silap-silap dengan anjing dia datang maki ang. Ok ngarut

A MASCA-LINER All-in-one comb mascara plus liner for the outer corners of the eyes. This new mascara delivers voluminous, boldly defined lashes with just one coat. It also incorporates a liner to flick at the outer corners of the eyes

# Featuring our revolutionary MASCALINER brush with a liner for the outer corners of the eyes.
# The liner is attached right at the tip of the mascara comb, making it easy to create seductive cat eyes with ease.
# Newly developed base can be used as both mascara and liner for an integrated, blended look.
# Contains larger quantities of wax for more volume, so you get super full, lush lashes with just one coat.
# Formulated with curl-set polymers, this mascara adheres firmly to each and every lash for a beautiful curled-up style that lasts and lasts.
# Waterproof formula that won’t run, thanks to micro-multiscreen polymers that withstand perspiration, water, and tears.
# Fragrance-free

Active Ingredients
Rosemary extract (botanical moisturizing ingredient)
Apricot oil (botanical emollient ingredient)

Available in :
Black
Dark Brown
Dark Purple
Dark Green

PRICE :

RM 70 included shipping fee direct from japan

4. KOSE lip gloss

Ha, bibir kena la lip-lap baru balak-balak pandang. Ala jeling-jeling pandang-pandang ja, tak lebih pun. Aku laki, aku tau la macam mana laki pandang perempuan. hak2

A transparent, non-sticky lip gloss with a deep enamel-like shine that lasts for hours.

Product Description:

# Formulated for superb hold and durability.
# Formulated with highly glossy silicone oil for a non-sticky feel and fabulous shine.
# Comes in a range of easy-to-match colors.
Can be used alone or layered with lipstick.
# Employs a flock applicator for easy application.
# Fragrance-free

Active Ingredients
Hydrogenated glyceryl abietate (for long-lasting durability)
Almond oil (emollient ingredient)

Available in 10 colours

PRICE :

RM 68 included shipping fee direct from japan

OK selamat membeli belah. Apa-apa hal boleh tinggalkan komen atau emailkan kepada are_mir86@yahoo.com

Terima kasih

 

Outlet Amir 2

Posted: October 6, 2010 in Uncategorized

Okey kali ni aku letak gambar-gambar barang yang nak di let go.

1. Wallet Burberry Black Label. Dibeli di butik Burberry Shibuya, Tokyo pada hujung tahun 2008. Masih dalam keadaan baik dan superb!

Harga beli : RM 800

Harga jual : RM500 termasuk pos dari Jepun

2. Beg galas PAUL SMITH

Dibeli di butik Paul Smith Shibuya, Tokyo pada bulan Mei tahun ini, 2010. Baru menggunakan beberapa kali untuk ke kelas. Masih berada dalam keadaan yang sangat baik dan bau kedai lagi. hek2

RM 90 termasuk pos dari jepun

3. Sweater GAP (size M)

Dibeli di butik GAP Harajuku. Last guna ialah tahun lepas dan masih dalam keadaan elok.

RM 60 termasuk pos dari jepun

4. Tshirt Hard Rock Cafe FUKUOKA

Dibeli tahun lepas di Hard Rock Cafe Fukuoka. Size S tetapi tidaklah terlalu kecil kerana size Amerika.

RM 70 termasuk pos dari jepun

.

Cukuplah dulu 4 barang. Lain-lain barang lain kali aku letak gambar. Sesiapa berminat atau sebarang pertanyaan sila tinggalkan komen atau terus email kepada are_mir86@yahoo.com

Terima kasih