Archive for February, 2011

Alhamdulillah

Posted: February 11, 2011 in Uncategorized

Hari ini hari Jumaat, aku lepak kat rumah sambil buat power point untuk presentation minggu depan. Malam ni rasa lapang sikit, boleh la melawat blog aku yang dah lama aku anak tirikan.

Alhamdulillah aku dah pun selamat submit thesis. Walaupun buat macam sampah, asyik garu kepala walaupun tak gatal, kena kutuk dengan kawan-kawan Jepun sebab terhege-hege nak mengarang ayat, yang penting dah setel. So tinggal nak pulun untuk presentation jumaat depan. Kalau presentation dalam bahasa Melayu, bagi aku satu jam pun aku boleh bersyarah kat atas stage tu (tak baik menipu)

Presentation 15 minit ( 5 minit sesi soal jawab ). Aku paling takuit sesi soal jawab ni. Soalan yang terbang mai memang tak boleh jangka. Kalau dia tanya cara-cara nak masak nasi lemak boleh la jugak aku kencing sembang kencang

dah siap print semua masukkan dalam fail. Aku punya thesis 45 helai saja. Ada yang buat sampai 70helai,tapi gambar saja dah separuh. Ada yang buat 30 helai. Kira aku golongan pertengahan la. Actually bilangan muka surat tak penting, lain research lain data nya.

Ini pulak depa panggil abstract. Kena rumuskan thesis kita dalam satu muka surat. Yang ni untuk dibuat rujukan lecturer-lecturer masa presentation day nanti.

Okey tutup cerita pasal thesis, mari kita usha apa yang aku masak he he he

Sambal tumis sutun sama itu ayam goreng berempah

Roti canai segera sama itu kari ayam tak banjir

Roti canai segera sama itu kari daging

Nasi lemak sama itu gulai sutun sama itu ayam tandoori yang macam tak berapa nak jadi

Nasi beriyani sama itu gulai sutun sama itu ayam tandoori sama itu filamen ketam bersalut tepung

Bihun goreng hailam

Bihun goreng mawi (tetiba)

Dan yang terakhir, kari kepala ikan

Advertisements

mandi bunga

Posted: February 3, 2011 in Uncategorized

Hello everybody, aku kat lab ni (bajet gelemer gila blog ni)

Aku rasa macam dah abis tulis thesis, tapi nak tunjuk kat lecturer rasa cuak la pulak. Tapi kalau tak tunjuk mana boleh, 10hb nanti dah nak kena submit kat pejabat universiti. Tapi kalau tunjuk mesti banyak kena betulkan. Banyak nya tapi, tunjuk ja la bukannya kena rotan pun.

Aku tak puas hati ni. Ada ka patut bil gas aku bulan ni 9660yen(RM360). Guna untuk mandi ja pun, masak aku guna gas dalam tin beli kat supermarket. Bil mengalahkan duduk satu family. Aku mandi lama kot? Selalunya dalam 15 minit, susah nak berhenti sebab sejuk-sejuk ni memang best mandi. Sehari aku mandi 2 kali, kadang-kadang sekali ja. Tapi takkan la sampai bil banyak tu. Haishhhh

Pastu bil elektrik bulan ni 7000yen(RM260). Gila, aku hidup kat umah tu malam-malam ja kot. Tu pon pukul 12 camtu dah tidoq. Aku bukannya pasang pemanas aircond tu, aku guna pemanas isi minyak tanah tu. Tu pon time tidoq aku tutup. Umah aku tu setakat ada tv, peti ais, ala macam rumah-rumah bujang kacak yang lain.

Dahla, kat lab kena rajin tak buleh tulis blog panjang-panjang

bye