Bertabah!

Posted: July 24, 2011 in Uncategorized

1. Kehidupan di Hospital Sultanah Bahiyah (hospital baru) bermula lagi, buat kali ke 4 dalam tempoh 2 bulan ni. Jumaat lepas abah penat balik, aku hantar ke emergency, tengok keadaan Abah lagi teruk dari haritu, petang tu terus kena tahan wad. Sayu tengok Abah tercungap-cungap, lepas pakai mask oksigen baru ok.

2. Doktor kata air dalam paru-paru ada balik. Dalam masa seminggu ja, cepat dan sangat tak sangka. Tadi doktor bahagian dada mai check, dia suruh pindah ke hospital lama sebab situ ada pakar bahagian paru-paru. So malam ni, bermula la kehidupan sementara di hospital lama..

3. Selasa ni doktor tebuk, masukkan kamera buat pemerhatian, ambil isi untuk buat ujian, lepas tu keluarkan air dalam paru-paru. Doktor cakap ujian darah ada positif penyakit apa ntah aku tak ingat, tapi penyakit tu yang attack imune badan Abah. Lepas test isi yang akan ambil selasa ni baru boleh confirmkan. Esok aku nak ambil cuti, manager memang dah cakap kalau emergency jangan teragak-agak nak cuti.

4. Aku kena kuat, bila Abah menangis aku kena tahan. Ini ujian untuk kami sekeluarga. Ujian tanda Allah ingat kita.

Advertisements
Comments
  1. kak hanny says:

    Amir, banyakkan bersabar ya. InshaAllah semuanya ok. Kuatkan semangat!

  2. apiz says:

    bertabah kawan!

  3. hilmi says:

    shikkari shitene..
    ujian juga tanda Allah sayang kita

  4. amir5656 says:

    Kak Hanny, apiz, dan hilmi
    Terima kasih semua..Pinta doa dari kalian,moga Abah cepat sembuh

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s