Semuanya akan baik-baik sahaja

Posted: October 7, 2011 in Uncategorized

1. Cuba korang teka, kat mana aku sekarang? Soalan kuiz ntah hapa-hapa, nak jawab pon takda mood. Aku kat hospital, macam ni lah rutin aku setiap hari jumaat. Rumah kat pendang tu dah berapa minggu tak balik jenguk.

2. Abah kat wad ni dah 2 bulan lebih. Aku pun dah tak terkira berapa hari sekarang, tapi ada la dalam 70 hari lebih. Keadaan Abah sekarang, susah nak cakap. Kesian tengok Abah, kesian tengok Mak. Hari ni Mak demam, seharian terlantar kat atas tilam sebelah katil Abah ni. Kak ada sekali, tapi nak bawak balik pon, nanti siapa pula nak tengokkan Abah. Kitorang tak boleh tinggal Abah, kena sentiasa ada tepi katil. Kalau setakat nak pi tandas ka, turun cafe bawah beli makanan ka, ok la nak tinggal sat. Tu pon kena sediakan siap-siap tempat kencing.

3. Ulang alik Alor Star-Kulim ni memang dah jadi macam rutin. Kadang-kadang seminggu 2 kali aku balik. Unpaid leave tu toksah cakap la, aku rasa aku lah rekod paling banyak sekarang. Bila tengok slip gaji hujung bulan, rasa sedih jugak la. Tapi aku bersyukur dapat manager Jepun yang berhati mulia tu, memang tak kisah langsung kalau aku tiba-tiba emergency nak ambil cuti. Bila aku masuk kerja balik, dia akan panggil tanya condition Abah sekarang.

4. Kat company aku kerja tu, dah macam-macam benda berlaku, yang sebelum ni aku hanya dapat baca kat suratkhabar, kali ni berlaku dekat orang sekeliling. Rasa macam tak percaya, tapi itulah manusia, hawa nafsu menguasai minda.

5. Rasa mengantuk sangat dah, balik kerja terus datang sini.

6. Tidur dulu

Advertisements
Comments
  1. emerald says:

    Assalammualaikum Amir,
    Akak tumpang simpati…..hanya boleh tolong doakan..moga2 abah dan emak Amir akan beransur sembuh.Sabar byk2 ya Amir,itu je akak blh cakap…jaga diri elok2 juga..jgn sampai hang plak sakit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s