Archive for May, 2011

Hisabisa

Posted: May 21, 2011 in Uncategorized

Fuhhhhhh(tiup habuk)

Toodia, dah 3 bulan aku tak update blog. Ramai jugak yang tanya bila nak update blog. Tiba-tiba perasan ada jugak orang baca blog buruk ni.

Aku dah balik Malaysia for good sejak bulan 3 aritu lagi. Masa gempa bumi teruk kat Jepun aritu aku masih kat sana, tapi alhamdulillah tempat aku selamat, jauh dari tempat kejadian. Kebetulan family aku baru ja touch down Osaka hari jumaat hari kejadian, so family dan kenalan kat Malaysia agak bercuak la jugak.

Apa habaq semua? Aku alhamdulillah sehat walketupatliat. Sejak dah keja ni, takda masa sangat nak bersosial. Aku keja kat kulim, company apa nama aku malas nak bagitau, nanti ramai pulak minta keja situ kekeke…Setakat ni aku enjoy keja situ, kawan-kawan sekerja semua ok. Kerja pun takla teruk sangat lagi, ada masa free, ada masa jugak tak cukup tangan, terpaksa guna kaki. Kalau tak cukup kaki, guna ja segala kepala bagai. Ah merepek.

Malaysia panas kan. Bukan nak berlagak cakap Jepun sejuk ka apa. Jepun punya musim panas lagi panas ya amat. Sedar-sedar ja dah jadi anak keling, tapi cakap tak pulak macam keling. Keja aku 50% office 50% dalam line. So hari-hari takda la berjemur tengah panas pon, saja ja nak bising-bising kat sini.

Sabtu dan ahad aku balik kampung. Ok murid-murid, kat mana kampung aku? (Pendangggggggggg)…Ok ok pandai…

Dah la, mau tidur

Advertisements